trioAmoc

M for mezzo, O for orgel og C for clarinet

TrioAmoc har eksisteret siden sommeren 2003, hvor ensemblet blev dannet efter et tilfældigt møde i en sognekirke i Århus.

Hør musikeksempler nederst på siden!                                                                                                                                
Dette forklarer den musikhistorisk utraditionelle konstellation af instrumenter, som man – måske – forestiller sig er umulig at finde repertoire til.

Der findes dog værker af f.eks. den nulevende komponist Henrik Colding-Jørgensen (Nunc est), som er komponerede med præcist trioens besætning for øje.

Desuden har vi i tidens løb omskrevet og omarrangeret værker af bl.a. J. Brahms (Zwei Gesänge), F. Mendelssohn-Bartholdi (Salve Regina) og Per Günther (Hil dig frelser og forsoner).

Vi oplever ikke konstellationen mellem vores instrumenter som en hindring, men mærker derimod et tonefællesskab – ikke mindst mellem mezzoen og klarinetten, hvor der nærmest skabes en klanglig synergi.
trioAmoc har spillet en række koncerter og har bl.a. fået disse ord med på vejen:

Tre talentfulde musikere har spillet sig sammen til en trio, der lover godt for kommende kirkelige koncertarrangementer. Samspillet mellem orgel og klarinet er næsten symbiotisk, dette på så fornem vis, at der samtidig fuldt ud levnes rum for den fyldige, tonebløde mezzosopran. Herved skabes en fin enhed i det musiske udtryk. Tilhørerne løftes. Fortsætter trioen de takter, som hermed allerede er anslået, vil den uden tvivl kunne udvikle sig til et stadigt mere sublimt niveau. Men allerede nu er det en ren fornøjelse at lytte til.

Sognepræst Frederik Birkler, Sdr. Bjerregrav

 

Tak for trioAmoc´s koncert i Falling Kirke skærtorsdag. Trioens instrumentsammensætning er utraditionel, men instrumenternes klang klæder hinanden forbavsende godt.

Programsammensætningen var gennemtænkt og raffineret og det var dejligt og dejligt krævende at høre ny musik i kirken sat sammen med kendinge som Buxtehude og Mendelssohn. At der blev plads til en fællessalme som “Hil dig frelser og forsoner” – som er et hit i melodiøs sangbarhed – var godt og at der derefter blev perspektiveret med Per Günthers koralfantasi lagde nye dimensioner til oplevelsen af salmen.

Så alt i alt en stor påskeoplevelse – tak for det.

Lise Laursen, Falling-Ørting Menighedsråd

 

Ensemblet tilbyder forskellige koncertformer.

Påskeoptakt

I et evt. samarbejde med den stedlige præst som liturg tilbyder ensemblet en stemningsfuld optakt til påsken, hvor højtidens begivenheder i dagene fra Skærtorsdag til Påskedag belyses.

Der fremføres værker af bl.a. Per Günther og Colding-Jørgensen, der nøje afstemmes med og perspektiveres af bibelske læsninger og fællessalmer.

Påskens begivenheder sættes på denne måde i stærk musikalsk og tekstlig relief.

Musikgudstjenenesten egner sig fortrinligt til perioden mellem fastelavns søndag og Skærtorsdag

 

Traditionel koncert i ny klang-dragt

Få en helt særlig, klanglig oplevelse.

Med et program der er tilrettelagt, så trioens instrumenter fremstår på én gang individuelt karakterfulde og sammensmeltende, føres publikum gennem et varieret musikalsk tonesprog med musik fra Telemann til Hovland og J. Rivier over Mendelssohn og Brahms.

En koncert, der skal høres!

 

Trio a moc er:

Mette Holmelund, klarinet

Uddannet ved Hans Christian Bræin og Jens Schou på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg. Musikpædagogisk eksamen herfra i 1991. Har virket som musikpædagog på flere musikskoler frem til 1998, været klarinettist i Vestjysk symfoniorkester og spillet i forskellige kammermusikalske sammenhænge. Har siden 2003, foruden trioAmoc, spillet med organister fra forskellige kirker i Århus området bl.a. ved festgudstjenester.

Er ansat som kordegn ved Kragelund og Funder Sogne i Silkeborg.

Charlotte Glavind, mezzosopran

Tog efter studier ved musikvidenskabeligt institut i København i 1990-94 til den anden ende af landet  for at uddanne sig ved Ulla Wang og Ingelise Suppli på Nordjysk Musikkonservatorium. Diplomeksamen herfra i 2002. Underviser på Den Kreative skole, fredericia og desuden på Skanderborg Kulturskole.

Ud over trioAmoc synger Charlotte Glavind i duo Glavind/Laursen, som laver klassiske børnekoncerter samt Vokalensemblet Per Passione, der har specialiseret sig i tidlig musik.

Har siden 2002 medvirket som solist i mange forskellige sammenhænge.

 Thomas Berg-Juul, orgel.

Trådte sine første musikalske skridt på Vestervig kirkemusikskole, hvorefter han påbegyndte studier hos Ulrik Spang-Hanssen på Det jyske Musikkonservatorium i Århus. Diplomeksamen herfra i 2006.
Samtidig blev han ansat som organist og kantor ved Fredenskirken i det sydlige Århus.

I 2008 debuterede Thomas Berg-Juul fra solistklassen på Det jyske Musikkonservatorium, hvor han særligt studerere dansk og nordisk orgelmusik.

I dag virker han som organist og korleder ved Hadeslev Domkirke.

Pris: efter aftale

Kontakt:

Thomas Berg-Juul
tlf.: 6078 8071

t.juul@nvn.dk

 

Musikeksempler:

“Amen” fra Quis Credidit” – Henrik Colding-Jørgensen:

 

“Dette er min fars vilje” – Egil Hovland:

 

“Hil dig frelser og forsoner” – Koralfantasi af Per Günther: